JADŁOSPIS
13.05.2024-17.05.2024
|
Poniedziałek |
|
Śniadanie |
Płatki ryżowe na mleku(1,7). Pieczywo mieszane(1,3), masło(7), ser żółty(7), herbatka. |
|
Obiad |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty (1,9). Sznycelek z jaj (1,3), mizeria ze szczypiorkiem(7), ziemniaki z koperkiem. Kompot owocowy. |
|
Podwieczorek |
Kisiel agrestowy(1),wafle ryżowe. |
|
|
Wtorek |
|
Śniadanie |
Płatki owsiane-górskie na mleku (1,7). Pieczywo mieszane(1,3), masło(7), dżem, herbatka. Owoc-jabłko. |
|
Obiad |
Rosół z makaronem(1,3,9).Potrawka ze schabu (1,3,7), marchew mini gotowana(7), ryż. Woda z miodem i cytryną. |
|
Podwieczorek |
Mus owocowy, chrupki kukurydziane. |
|
|
Środa |
|
Śniadanie |
Kakao na mleku(1,7). Pieczywo mieszane(1,3), masło(7), pasztet mięsno-warzywny(wyrób własny-9), herbatka. Owoc-banan. |
|
Obiad |
Krupnik (1,3,7). Pulpet rybny gotowany w sosie pietruszkowym (1,3,4), fasolka szparagowa gotowana, ziemniaki. Herbatka. |
|
Podwieczorek |
Biszkopt (1,3)-wyrób własny, mus jabłkowy. |
|
|
Czwartek |
|
Śniadanie |
Kaszka kukurydziana mleku na mleku(1,7). Pieczywo mieszane (1,3), masło(7), pasta z cieciorki z warzywami. Owoc-truskawki. |
|
Obiad |
Botwinka-zabielana(1,7,9). Kotleciki drobiowo-warzywne siekane(1,3,7), kalafior gotowany, ziemniaki puree z koperkiem(7). Kompot owocowy. |
|
Podwieczorek |
Twarożek (7) z musem brzoskwiniowym. |
|
|
Piątek |
|
Śniadanie |
Płatki jęczmienne na mleku(1,7). Pieczywo mieszane(1,3), masło(7), pasta z jaj i avocado(3),herbatka. Owoc-melon. |
|
Obiad |
Zupa koperkowa(9). Spaghetti bolognese z warzywami i mięsem mielonym (1,3,9). Herbatka. |
|
Podwieczorek |
Koktajl mleczno-owocowy(mango),herbatniki(1,3,7). |
Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.
Szczegółowy wykaz alergenów dostępny u intendenta.